Rodzinna herbatka z Wandą Chotomską

Stowarzyszenie Przyjaciół SP 4 w  Słupsku  pozyskało dofinansowanie z Państwowego Funduszu Rehabilitacyjnego Osób Niepełnosprawnych ( Umowa nr 2/PN/10) na realizację projektu „Rodzinna herbatka z Wandą Chotomską”. Celem projektu było  wielopokoleniowa integracja dzieci niepełnosprawnych oraz ich rodzin  z pełnosprawnymi dziećmi i ich rodzinami. Koordynatorem projektu była Mariola Dudek.

Impreza integracyjna ph. „Rodzinna herbatka z Wandą Chotomską” odbyła się  3 grudnia 2010r. w Ratuszu, w sali 211 z okazji   Międzynarodowego  Dnia  Osób Niepełnosprawnych. Na spotkanie zostało  zaproszonych 25 dzieci (niepełnosprawnych  ze szkół integracyjnych i sprawnych) wraz z 3  członkami rodziny. Każda z przybyłych rodzin otrzymała  książkę Wandy Chotomskiej wraz  z płytą CD.
    Podczas spotkania  uczniowie z naszej szkoły, pod kierunkiem  nauczycieli :Marioli Dudek, Tomasza Ozdoby i Edyty Stańczyk zaprezentowali  część artystyczną (piosenki, kabaret, prezentację multimedialną)  i zaprosili  wszystkich gości do wspólnego śpiewania piosenek Wandy Chotomskiej.  Honorowym gościem była Wanda Chotomska ( Honorowy Obywatel Miasta Słupska), która podczas spotkania autorskiego przybliżyła  wszystkim zebranym swoją twórczość.
Podczas imprezy wręczono  również nagrody Prezydenta Miasta Słupska laureatom konkursów ogłoszonych dla niepełnosprawnych osób oraz przyznano statuetki „ Przyjaciel Osób Niepełnosprawnych”.
Impreza integracyjna realizowana była w ramach współpracy Stowarzyszenia z Urzędem Miejskim w Słupsku- Beatą Kątnik - Pełnomocnikiem Prezydenta Miasta Słupska ds. Osób Niepełnosprawnych.

Thursday the 18th. Copyright SP4Slupsk